Hemelvaart

Zomer 1985. Zes meisjes vieren vakantie op de Griekse eilanden. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Totdat er de laatste nacht een ongeluk gebeurt. Met vijf meiden, zes rugzakken en een doodskist keren ze naar huis terug.

Judith Koelemeijer was één van hen. In haar eerste autobiografische boek ontrafelt ze dit dramatische verhaal uit haar jeugd. Hoe kon ze haar vriendin Annette zo plotseling verliezen?

De zoektocht voert haar terug naar Paros, naar de ouders van Annette, de vriendinnen van vroeger en de Duitse jongens die bij het ongeluk betrokken waren. Wat deed de dood van Annette met hún leven? En waarom lopen hun herinneringen aan die fatale nacht zo uiteen?

Hemelvaart is een aangrijpend verhaal over vriendschap, schuld en de pijn van het volwassen worden.

Titel: Hemelvaart
Auteur: Judith Koelemeijer
Aantal bladzijde: 240
Speelt zich af in: Griekenland, Nederland
Uitgeverij: Atlas

Samenvatting

Het was de zomer van '85. Judith, Annette en nog vier vriendinnen gaan op vakantie naar Griekenland. Niemand had het zien aankomen, op de laatste dag verongelukt Annette. Ze heeft een wond op haar hoofd en is niet bij bewustzijn. Wanneer Judith met de jongens van het ongeluk mee gaat naar de dokter zegt ie dat ze moeten wachten op de helikopter die haar naar Athene brengt. Het is een aardige reis naar Athene. Wanneer de helikopter op zich laat wachten overlijdt Annette. De andere vijf meiden keren na haar dood terug naar Nederland en ieder leidt haar eigen leven. 


Mijn mening

Het boek is zo mooi om te lezen, ik kon het alleen niet aan om hem gelijk uit te lezen. Toen Annette was overleden begon ik te huilen, iets wat Judith denk ik ook genoeg gedaan heeft. Ik dacht het zou je maar gebeuren, op de allerlaatste dag zo'n ongeluk. Na het ongeluk wordt verteld hoe het verder gaat met de ouders en broer van Annette. Judith gaat vaak bij ze op bezoek. Dit boek is een heel erg emotioneel boek, je wordt in het verhaal gezogen eenmaal er in begonnen laat het boek je niet meer los. Aldus een super mooi boek die iedereen gelezen moet hebben.

Ik geef Hemelvaart 5/5

CONVERSATION

2 reacties: