De eenzaamheid van de priemgetallen

De zevenjarige Alice moet van haar vader elke dag tegen haar zin naar skiles. Op een mistige ochtend zondert zij zich af van haar skiklasje en besluit ze de afdaling alleen te maken, maar ze komt ten val en raakt voor de rest van haar leven verlamd aan een been. Mattia is de helft van een tweeling. Hij is hyperintelligent, zijn zusje Michela is zwakbegaafd. Als de tweeling wordt uitgenodigd voor een verjaardagspartijtje schaamt Mattia zich bij voorbaat voor het gedrag van Michela en hij besluit om haar op een bank in het park achter te laten met de opdracht dat ze daar op hem moet wachten. Als hij terugkomt is zijn zusje verdwenen en zij wordt nooit meer gevonden. Op de middelbare school kruisen de levens van Alice en Mattia elkaar en er ontstaat een merkwaardige vriendschap. Ze voelen zich vanaf de dag van hun ontmoeting verbonden, maar merken al snel hoe moeilijk het is om wezenlijk contact met elkaar te krijgen.
Titel: De eenzaamheid van de priemgetallen
Auteur: Paolo Giordano
Aantal bladzijde:  271
Speelt zich af in: Italië en Spanje. 
Uitgeverij: Cargo

Samenvatting

Wanneer Alice op skiles gaat en zelf naar beneden gaat valt ze en raakt ze verlamd. Mattia is super inteligent en wanneer hij naar een verjaardags feestje gaat met zijn zusje is ze weg wanneer hij even weg gaat. Wanneer Alice op de middelbare school om gaat met de populaire meiden moet ze een jongen uitzoeken wie haar nieuwe vriendje wordt. Met tegenzin kiest ze Mattia uit. Er komt een vreemde vriendschap uit. 

Mijn mening

In het begin van het verhaal worden de hoofdpersonen geïntroduceerd. Je krijgt mee wat er met ze gebeurt is. Later in het verhaal wanneer ze elkaar ontmoeten voelde ik meteen een klik tussen die twee. Ik hoopte dat er meer dan een vriendschap uit gehaald kon worden. Het leven van Alice en Mattia wordt gevolgd vanaf hun begin, op de middelbare school en wanneer ze volwassen zijn. Uiteindelijk leiden hun paden toch weer naar elkaar toe wat ik prachtig vindt. Ik vind het boek zo mooi geschreven. Wanneer je in het verhaal zit laat het verhaal je niet meer los.

Ik geef De eenzaamheid van de priemgetallen 4/5

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Klinkt als een mooi verhaal, hier is volgens mij ook een film van gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen