De boekendief

Wanneer de Dood een verhaal vertelt, kun je maar beter luisteren

Het is het jaar 1939. Nazi-Duitsland. Het land houdt de adem in. De Dood heeft het nooit drukker gehad en het zal nog drukker worden. Het leven van Liesel Meminger verandert op slag als ze bij het graf van haar broer een voorwerp vindt dat gedeeltelijk onder de sneeuw ligt bedolven. Het is Het Doodgravershandboek, dat daar per ongeluk is achtergelaten.
Zo begint een liefdesaffaire met boeken en woorden, terwijl Liesel, met behulp van haar pleegvader, leert lezen. Al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi's, de bibliotheek van de vrouw van de burgemeester, waar er ook maar boeken te vinden zijn. Maar dit zijn gevaarlijke tijden. Als het pleeggezin van Liesel een jood in de kelder verbergt, gaat er een wereld voor Liesel open, maar ook dicht...


Titel: De boekendief
Auteur: Markus Zusak
Aantal bladzijde: 552
Speelt zich af in: Duitsland
Uitgeverij: Dutch Media uitgevers

Samenvatting

Wanneer de negen jarige Liesel bij Hans en Rosa Hubermann komt wonen omdat hij moeder dood is verandert haar leven. Ze wonen net buiten München. Liesel is dol op lezen. Wanneer ze bij de vrouw van de burgemeester komt laat zij haar zien wat voor grote boekenkasten zij heeft. Op straat speelt Liesel vaak met Rudy, wanneer hij opgehaald wordt door de Nazi´s wordt opgehaald breekt zij. In Molching gaat het luchtalarm vaak af, dan gaat iedereen naar de schuilkelders en leest Lieser hun voor. Wanneer het luchtalarm een keer te laat afgaat is iedereen dood, behalve Liesel die in de kelder zit te lezen.

Mijn mening

Ik vind het een erg goed boek, ik vind historische boeken sowieso altijd wel leuk. Dit verhaal is uniek van andere historische verhalen omdat het geschreven is vanuit het oogpunt van de dood. In het begin had ik het niet door, later langzaam maar zeker werd het mij duidelijk. Toen ben ik nog meer van dit boek gaan houden. In het verhaal steelt Liesel boeken om ze te lezen wat ik erg leuk vind om te lezen. Elke keer als ze een nieuw boek heeft is ze helemaal blij en dat is goed te lezen. Kortom De boekendief is een super mooi, emotioneel boek om te lezen.

Ik geef De boekendief 5/5

Kennen jullie dit boek al? Ik vond hem geweldig ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten