Ik geef je de zon

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn op hun 13e  onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit.

Het verhaal waarin de tweeling dertien is wordt door Noah verteld. De jaren daarna door Jude. Wat Noah en Jude zich niet realiseren is dat ze allebei maar de helft van het verhaal hebben, en dat  hun wereld pas weer compleet zal zijn als ze elkaar terug weten te vinden.
Titel: Ik geef je de zon
Auteur: Jandy Nelson
Aantal bladzijdes: 371
Uitgeverij: Blossom Books

Samenvatting

Jude is heel erg close met haar tweelingbroer Noah. Maar ze zijn totaal het tegenovergestelde van elkaar. Jude is de stoere chick terwijl Noah worstelt met zijn geaardheid. 

Mijn mening

Het verhaal wordt vanuit het perspectief van zowel Jude als Noah vertelt. Voor mij maakt dat het verhaal echter. Vanaf het begin voelde ik een connectie met het verhaal. Niet dat ik een tweelingbroer heb, maar meer omdat mijn zusjes en ik ook zo verschillend zijn.  

Het begint met Jude die dertien jaar is. Ze komt erachter dat haar tweelingbroer verliefd is op zijn buurjongen. WOW. En dan gaat het verhaal verder. Jude ontmoet zelf ook een jongen. Leuk leuk leuk, door de tijdssprongen is dat ook zo.

Ik kan niet goed uitleggen hoe veel dit boek met je doet. Goed nieuws voor de mensen die geen Engelstalige boeken lezen, I'll give you the sun wordt deze lente bij Blossom Books verwacht! Dus dan kan je het zelf ondergaan!

Ik geef Ik geef je de zon 5/5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten