Boek: Outside in

Vroeger was Trella een sloof, alleen goed genoeg om de buizen van Binnen schoon te maken. Tot ze de mythische Poort naar Buiten ontdekte en een geslaagde opstand ontketende tegen de oppers. Ze had gedacht dat oppers en sloven nu vredig samen zouden kunnen leven en dat zij lekker kon doen waar ze zin in had, maar niets is minder waar. Iedereen wil voortdurend iets van haar. Trella haat al die verantwoordelijkheid en gaat liever het gedeelte van Binnen verkennen waar nog nooit iemand is geweest, ook al haalt ze zich daarmee de woede van haar vriendje Riley op haar hals. Ze vertelt hem dan ook niets van haar opzienbarende ontdekking...Al snel blijkt haar ruzie met Riley nog de minste van haar problemen (ook al is ze nog zo verdrietig dat hij haar niet meer wil zien). Iemand pleegt sabotage, waardoor het voortbestaan van Binnen in gevaar komt. En net als Trella beseft dat ze zich niet langer afzijdig kan houden, doet ze nóg een ontdekking, een bijzonder angstaanjagende. Er is iets Buiten... en dat iets wil naar Binnen!
Titel: Outside in #2 Insiders
Auteur: Maria V. Snyder 
Aantal bladzijde: 383
Speelt zich af in: Binnen 

Samenvatting

Trelle heeft met de groep van schapen de oppers en de Trava's de macht uit handen genomen. Er is nu een commissie aangesteld die dat regelt. Dit gaat niet lang goed, er worden aanslagen gepleegd op Binnen. De controllers nemen alles over. Nu alles over is met Riley gaat Trella steeds meer op zoek naar geheime ruimtes. Om haar nieuwsgierigheid wordt ze een paar keer opgesloten. Wanneer ze beseft dat de outsiders sneller binnen zijn dan ze verwacht heeft ze hulp nodig.

Mijn mening

Ik vind Outside in niet beter als Inside out. Trella's nieuwsgierigheid in het eerste wonderbaarlijk groot nu in deel twee lijkt het wel alsof hij iets is afgenomen. Ze is niet meer zo vastberaden het lijkt alsof ze het niet meer wilt. Heel jammer vind ik dat. Daarnaast mis ik haar gebeurtenissen met Riley. Ik heb gehuild toen ze uit elkaar gingen ik vind het zo jammer. Mijn hoop voor dit boek was dat ze weer bij elkaar kwamen. Ondanks al deze negatieve dingen heb ik wel enorm genoten van dit boek. Ik had hem uit voordat ik het wist. Ik hoop dat er nog een derde boek gaat komen aangezien deze serie echt geweldig is om te lezen.

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten