Thuis

Het derde boek begint waar Dag 21 ophield: met de evacuatie van de Kolonie uit het ruimteschip. Als de transportschepen neerstorten op de Aarde, leidt Clarke een grote reddingsoperatie. Ze weet dat haar medische kennis hard nodig is, maar wil eigenlijk ook op zoek naar haar ouders, die misschien nog in leven zijn en zich ergens op Aarde bevinden. Bellamy houdt zich afzijdig, bang dat de Kolonie hem alsnog zal straffen voor zijn misdaad, maar niet in staat om zijn nieuwe leven en Octavia helemaal in de steek te laten. Wells hoopt dat hij zijn vader zal vinden tussen de overlevenden uit de transportschepen. En ondanks haar verdriet om haar moeder, is Glass dankbaar dat ze nog leeft en blij dat ze eindelijk samen kan zijn met Luke.

Ook de vice-kanselier heeft de crash overleefd en onder zijn leiding lijkt het leven op Aarde een kopie te worden van het leven in de gevangenis van het ruimteschip. Hij behandelt de 100 als criminelen, sluit Bellamy op voor het neerschieten van de kanselier en lijkt zelfs een executie te plannen.

Clarke, Glass, Bellamy en Wells zullen alles op het spel moeten zetten voor hun vrijheid.


Titel: Thuis #3 De honderd
Auteur: Kass Morgan
Aantal bladzijdes: 304
Speelt zich af in: Aarde
Uitgeverij: Blossom Books

Samenvatting

De kolonie is uit het ruimteschip. Wat betekent dat ze naar de aarde komen waar de honderd leven. Na de crash gaat Clarke op zoek naar overlevende en probeert de mensen zo goed mogelijk te helpen. Maar worden al die nieuwe mensen wel geaccepteerd? 

Mijn mening

Eindelijk is ie daar, het lang verwachtte slot in de honderd serie. Ook al heb ik de tv-serie niet gezien, wat ik eigenlijk ook niet van plan ben, was ik wel nieuwsgierig. Mijn beoordelingen namen wel af naarmate de serie voort gaat. Of ik hoge verwachtingen had? Eigenlijk niet.

De honderd was echt wow wat is dit. In Dag 21 ben je eraan gewend en wordt alles normaal. Maar Thuis? Voor mij bleef Thuis achter bij de rest van de serie. Ik had een spectaculairder einde verwacht om te beginnen.

Natuurlijk is het leuk dat de mensen naar de aarde komen. Grote geheimen worden ontrafeld. Oh dat is altijd leuk. Ik hou ervan om geheimen te weten. Dat vond ik wel leuk. Dingen waar ik niet eens aan dacht werden ontrafeld. 

De serie werd wel wat voorspelbaar. Ik had hier vooral in Thuis erg veel last van. Misschien ook omdat ik misschien hoopte op een enorm leuke plottwist, maar dat bleef weg. Zonder de rest van de serie gelezen te hebben, met dus alleen de achterflap dacht ik oh zo gaat het eindigen. Gek genoeg had ik gelijk.

Ik geef Thuis 3/5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten