Booktube - A - Thon 2015

Booktube - a - thon is een leesmarathon. Elk jaar organiseren booktubers die. Het is de bedoeling dat je in een week zoveel mogelijk boeken gaat lezen.  Zoals jullie misschien nu wel door hebben vind ik het enorm leuk om daar aan mee te doen. De Booktube - a - thon wordt dit jaar gehouden in augustus. Van 3 tot en met 9 augustus om precies te zijn. Het begint om 0.00 en eindigt om 0.00 de tijd wanneer je start is in elk land verschillend maar zo blijft het wel eerlijk. Elk jaar zitten er leuke challenges bij, die ik hieronder vermeld. Kijk je toch liever het filmpje klik dan hier

1. Lees een boek met blauw op de cover. Het maakt niet uit hoeveel blauw erop zit. Ook al zijn de letters van de titel blauw, dan telt hij nog! 
2. Lees een boek van een auteur wiens achternaam met dezelfde letter begint als jouw achternaam. Ik heet van den Burgh van achteren. Als ik dan een boek lees met iemand waarvan de achternaam ook begint met een B, Anne Bishop bijvoorbeeld, dan telt die al mee!
3. Lees iemand anders favoriete boek. Om het voor jullie makkelijk te maken, mijn lievelingsboek is toch wel Harry Potter and the deathly hallows. Cadeautje voor jullie van mij.
4. Lees het laatste boek dat je gekocht/geleend/gekregen hebt.  Ik lees veel boeken van de bieb, als ik het boek lees die ik als laatste geleend heb telt die mee!
5. Lees een boek zonder het los te laten. Deze is lastig. Ik zou hiervoor een dun boek kiezen. Je moet het boek blijven vast houden, maakt niet uit wat je doet. Zorg ervoor dat je niet naar de wc hoeft. ;)
6. Lees een boek dat je heel graag wilt lezen. Wat wil je nog heel graag lezen? Lees dat boek en je bent al klaar.

7. Lees zeven boeken in één week.  Met deze heb ik denk ik het meeste moeite. Ik ben benieuwd hoelang jullie over zeven boeken doen!

Ik heb serieus nog geen idee hoeveel ik ga lezen. Ik moet namelijk volgende week ook werken. Blegh maar yay voor geld om boeken mee te kopen! Met mijn ervaring van vorige leesmarathons komen hier nog wat tips:

 • Houd twee keer per dag een sprint van een half uur tot een uur. Sluit je dan helemaal af van de wereld. Dus geen social media, leg je telefoon weg zou ik zeggen!
 • Begin met de dunne boeken. Als je al drie dunne boeken uit hebt in plaats van een dikke geeft dat toch wel een beter gevoel. Hierdoor heb ik meer motivatie om te lezen en lees je uiteindelijk meer.
 • Kies alleen boeken waar je echt zin in hebt. Vind je dat ene boek niks na honderd bladzijdes? Leg het weg! Hierdoor voorkom je dat je in een leesdip raakt en niet meer verder wilt lezen. 
Vanaf maandag twitter ik erop los, ik hou jullie op de hoogte van wat ik doe. Dus twitter gezellig mee! Ik hoop dat ik met jullie maandag kan starten.

CONVERSATION

4 reacties:

 1. Hmm, met deze Readathon kan ik wel meedoen! Ik doe denk niet mee aan die challenges, maar lezen kan ik die dagen wel, heb genoeg te lezen! Goed dat je het noemt, ik ga waarschijnlijk meedoen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, wat een grappige challenges! Ik zou heel graag mee willen doen, maar ik zit die week in Istanbul en daar heb ik zoveel andere dingen te doen dat het me helaas niet gaat lukken. Zo jammer, want ik ben gek op leesmarathons!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde echt graag meedoen, maar ik ben dan op vakantie met vriendinnen dus dat gaat echt niet lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die klinkt leuk! Ik heb er zelf dit keer geen tijd voor, maar wens je alvast veel succes en leesplezier toe.

  BeantwoordenVerwijderen