Val & Verlossing

Ravka is gevallen en de Duisterling regeert vanaf zijn schaduwtroon. De laatste hoop van het land is gevestigd op een krachteloze Lichtheerser, een uit de gratie gevallen spoorzoeker en de overblijfselen van een ooit zo sterk magisch leger.

Diep in een eeuwenoud netwerk van tunnels en grotten kan een verzwakte Alina niet anders dan de hulp van de zonderlinge Apparat accepteren, terwijl zijn volgelingen haar aanbidden als een heilige. Maar Alina wil geen heilige zijn: ze wil samen met Mal op jacht naar de vuurvogel en zoeken naar een zekere prins, van wie ze niet weet of hij nog in leven is.

Alina zal nieuwe bondgenootschappen moeten sluiten en oude rivaliteiten opzij moeten zetten tijdens de zoektocht naar de laatste versterker. Maar terwijl Alina de geheimen van de Duisterling begint te ontrafelen, ontdekt ze iets wat hun mysterieuze band voor altijd verandert. Het doden van de vuurvogel lijkt het enige dat Ravka kan redden van totale vernietiging, maar kan Alina de consequenties aan?

Titel: Val & Verlossing #3 De Grisha
Auteur: Leigh Bardugo
Aantal bladzijdes: 400
Speelt zich af in: Ravka
Uitgeverij: Blossom Books

Samenvatting

Het kleine paleis is aangevallen, bijna alle Grisha zijn gedood. De Duisterling regeert over Ravka maar ondertussen zet Aline haar zoektocht voort naar de laatste versterker, de vuurvogel. Dat is haar enige kans om de Duisterling te verslaan en de schaduwvlakte te vernietigen. 

Mijn mening

Eindelijk kom ik toe aan het laatste boek in de Grisha serie! Ik heb hier lang op gewacht. Vooral na het einde van Dreiging & Duisternis kon ik niet wachten tot ik Val & Verlossing kon gaan lezen.

Alina is dus weggevlucht uit Os Alta waar de Duisterling nu over Ravka regeert. Langzaam moet ze weer op krachten komen om de vuurvogel te kunnen doden en dus de Duisterling te kunnen verslaan. Ik zat echt met een open mond te lezen. Hoe heeft dit ooit kunnen gebeuren? 

De Grisha serie is een soort verslaving voor mij geworden. De Duisterling is een van mijn favoriete schurken uit alle boeken die ik gelezen heb. En ik kan je zeggen dat is al heel wat. Ik moest gewoon weten wat er met hem gebeurde  als Alina de vuurvogel versloeg. 

En dan heb je nog Mal. Hoe zit het met de relatie tussen Alina en Mal? Of gaat Alina toch voor Nicholas? Die laatste gaf voor 100 % mijn voorkeur. Sorry Mal maar Nicholas heeft haar zo veel meer te bieden. 

Ik had het einde toch niet zien aankomen. Werd heerlijk verrast door Bardugo en hoe zij alles wou laten lopen. Maar ik vind het toch nog het beste boek uit de hele serie.

Ik geef Val & Verlossing 5/5

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten