Vraag het de blogger #2

Wat heb jij altijd al willen weten van bloggers? Ik heb bloggers drie simpele vragen en twee stellingen voor gelegd. Wat heb jij altijd al willen weten van de bloggers. Deze keer heb ik  Joost van Nerdy Geeky Fanboy de volgende stellingen voorgelegd. Ik heb ze zelf ook beantwoord. Benieuwd hoe wij verschillen of juist op een lijn zitten?Welke genres lees je allemaal?
Joost: Mijn leessmaak is vorig jaar wat groter geworden. Uiteraard ben ik gek op Young Adult en Middle Grade. Young Adult heeft de voorkeur, maar af en toe een wat luchtig Middle Grade boek lezen vind ik ook heel chill. In deze boekgroepen ben ik vooral van de Fantasy, en dan vooral Dystopische Fantasy, Mythologische Fantasy, Magisch Realisme en Urban Fantasy. Daarnaast ben ik vorig jaar in aanmerking gekomen met Contemporary en (Jeugd)thrillers, en die vind ik ook steeds leuker! En wacht, ik vergeet bijna Dystopia! Die hoort er ook zeker bij.
Jaike: Ik lees voornamelijk YA boeken op het moment. Binnen het grote overweldigende genre lees ik eigenlijk wel alles. Buiten het YA genre lees ik ook eigenlijk bijna alles.

Welke is je favoriet?
Joost: Fantasy blijft uiteraard bovenaan staan op mijn lijstje! Ik had het genre Fantasy als eerste ontdekt toen ik tien was, en sindsdien kan ik het echt niet meer loslaten. Fantasy zonder twijfel dus.
Jaike: YA sowieso! Maar binnen het YA genre zijn de fantasy boeken toch wel mijn favoriet.

Favoriet boek uit dat genre?
Joost: Harry Potter is natuurlijk mijn favoriet, maar Percy Jackson & De Olympiërs is ook een goede tegenstander. Beide series zijn zo gaaf!
Jaike: Dit is net vragen aan een moeder welk kind zij het leukste vindt. Onmogelijk maar Harry Potter en Divergent staan wel heel hoog! 


Ik beoordeel een boek op zijn kaft.
Joost: Hoewel ik in principe boeken niet wil beoordelen op de kaft (ik beoordeel mensen niet op hun uiterlijk, waarom zou ik dat bij boeken doen?), maar ja, ik beoordeel boeken toch op zijn kaft. In ieder geval, ik beoordeel het deels op de kaft. Ik wil natuurlijk het liefst mooie boeken in mijn boekenkast zien staan, maar daarnaast zal ik ook een boek kopen als het goede recensies heeft en ga ik altijd de pagina op Goodreads af. En mocht ik de cover niet mooi vinden, kijk ik toch altijd naar andere edities van het boek, want dan zit er vast wel ergens een mooie editie bij... Daarbij, als een illustrator veel moeite heeft gestopt in een prachtige cover, laat wel weer zien dat een uitgeverij hoge verwachtingen heeft voor dit boek, dus de kans dat het boek heel leuk is, kan best hoog zijn!
Jaike: Eigenlijk doe ik dit wel. Een goed voorbeeld hiervan is The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender (Leslye Walton) heeft een enorm mooie kaft. Hierdoor ging ik ervan uit dat het verhaal net zo geweldig zou zijn. In dit geval is dat wel zo. Het zelfde geldt voor Red Queen (Victoria Aveyard) maar die werd al ver voor de publicatie gehypt. Zoals Joost ook al zegt, ik beoordeel mensen niet op hun uiterlijk, waarom zou ik dat bij boeken doen? Daar ben ik het ook mee eens. Het is gewoon een enorm slechte gewoonte van mij.

Als één van mijn favoriete auteurs een nieuw boek uit brengt moet ik die meteen hebben.
Joost: Ik wil boeken van favoriete auteurs (Rick Riordan, John Green, Michael Grant, Patrick Ness) heel graag hebben als er een nieuw boek uitkomt, maar meestal wacht ik met het kopen. Waarom? Aangezien ik bij YoungAdultBooks en Fantasywereld recensies maak, is er altijd een kans dat ik een nieuw boek kan recenseren, dus wacht ik altijd heel even af of er leuke boeken tussen zitten (en dan maar duimen dat ik die boeken krijg!). En de volle prijs kopen voor een boek is voor mijn arme bestaan (geen werk, ugh, waar haal ik nu geld vandaan?) is nog best lastig. Ik kijk dan meestal eerst even op Amazon of Bookdepository of die misschien een goedkope versie hebben, of ik wacht af tot ik het boek kan vinden op een Boekenfestijn of boekenmarkt. Maar ja, lang wachten.... Het blijft moeilijk. Gelukkig kan ik altijd nog aan mijn moeder vragen of ze het boek misschien al kan vinden in de bibliotheek (mijn moeder kan zelfs een boek meenemen als ik hem heel graag wil lezen voordat hij in de bieb verschijnt, dus heel lang wachten hoeft in principe niet).
Jaike: JA eigenlijk wel. Nog zo'n slechte gewoonte van mij. Het gaat dan om de volgende auteurs: John Green, Gayle Forman en Lindsey Kelk. Het is voor mij een gevoel dat het altijd wel goed zit met de boeken van deze auteurs en dat ik ze daarom meteen lees. En natuurlijk wil ik mijn collectie met boeken van deze auteurs compleet in mijn kast hebben staan. Het staat natuurlijk heel mooi bij de andere boeken.

Hoe denk jij hier over? Ben je het met Joost eens of met mij of heb je een ander mening? Laat het me weten!

CONVERSATION

3 reacties:

  1. Het was leuk om alles in te vullen! Een John Green collectie ziet er inderdaad goed uit in de boekenkast :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk dat jullie beide vragen beantwoorden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank jullie wel! Ik ben benieuwd wat jullie van de rest van de serie van deze items vinden!

    BeantwoordenVerwijderen